Trött

Sluta 02 i går sprang på Bina å Daniel på vägen hem så följde den en bit på vägen.
 
Väl hemma när jag börjat varva ner och är på väg att somna så är någon å rycker i dörren. Var bara att gå å öppna, ingen där. Går och lägger mig igen men hör att de är någon som är i trapphuset och stökar runt.
 
Öppnar dörren igen och efterskalvet från Brännbollsyran sitter strax utanför min lägenhet. Nån snorunge som inte pallar trycket. Gissar att pojken trodde att han var hemma, sen kände sig för full för att gå ut och leta så bestämde sig för att sova i det varma trapphuset.
 
Aja så jag kom väl i säng först vid 4:a tiden. Klev upp tidigt och nu är snart tvätten klar. Ska dra iväg till stan en sväng och göra lite nytta (kallar det ärenden för att låta viktig) 
 
Prata med Gullefull får se om han ska jobba i kväll eller hänga med de coola gänget.
 
Harne haj 

Brännbollyran

Trotsade regnet och körde brännboll med brorsan och kompani på Brännbollsyran. Party tältet upp och brorsans högtalare som dånar musik (älskar syskon sammanhållningen som blir bättre och bättre med åren med alla syskon).
 
I morgon avslutar vi yran helgen och då kommer pojken ner, ska möta upp bror å hans vänner. Försöka få med Bullegull, få tid med Nyman och co, innan jag drar iväg till Stockholm.
 
Snart tar barndomsvännen examen dessutom. Tro inte jag glömt dig ! Har redan köpt en liten grej som ligger inslagen å väntar på att få möta sin nya ägare.
 
Harne haj 

onsdag

Första fiskerundan för i år gjord. Angry bird spinnarn levde inte upp till förväntan. Framåt kvällen så dök nå huliganer (läs ungdomar) upp och började va i bodarna å slita fram diverse leksaker. Skottkärror och annat som kräver att man skriker högt.
 
Nu bär de av hemåt för att fixa efterrätt, huvudingrediensen; all fisk vi fick upp. Så att ja.. det blir nog bär och grädde. 
 
Harne haj 

Man måste älska

You may be the most beautiful woman in the world, but what would a blind man think?"
 
Stewie äger. 
 
Harne haj 

Kulturnatta

Kulturnatta började men en promenad kring stan. På det blev de bännboll och grillning på Mariehemsängarna. Vanity Insanity och Strongheart som avslutning. Alltid lika roligt med denna helg.
 
Brännbollsgänget syns där i bakgrunden
 
Vilken helg och vecka det vart ledig med massa träning och mys med herrn. Vakna upp i lördags med två dussin roser vid sängkanten en chokladask. Man har då hittat en allt för snäll pojk.
 
Nu startar jobbvecka. Sen Brännbollsyran på det sen finbesök på lördag igen. Kanske dags att börja städa lägenheten nu, brukar i regel ta 2-3 dagar för mig att städa igenom lägenheten... lat som man är.
 
Harne haj 

tjockis promenad

Blev en tjockispromenad till ÖB för att handla in lite småsaker. Platsbestik å papptallrikar till helgen.
Sitter nu och väntar på att fina rödtott ska bjuda på lunch/middag.
 
Harne haj 

åh älskade Igge

Gick hälsans stig med en kompis i går. När jag la ner telefonen kom jag åt bandit rock appen och ur mina (ordentligt sprängda) högtalare strömmar Igges röst. Båda suckade och kände hur saknad pojken är. Han äger nog Stockholm för närvarande. 
 
Fram till 19 (tror det är 14-19) på vardagar sitter praktikant Igge på Bandit och spelar härlig musik, in och lyssna. Han är grym.
 
Harne haj 

Vilken värme

Vart upp mot 26 grader på balkongen och strålande sol fram till förmiddagen. Strossat omkring lite på stan och njutit. Gick in på apoteket och köpte lite solskydd.
 
 
Mode i år för solskydd är faktiskt mousse, hör och häpna. Fick veta de av en gammal kollega då vi vandrade kring hyllorna för att se om den transparenta sprayen jag avgudar fanns kvar i lager.
 
Väldigt kul när det kommer in nya produkter. Solskydd har med tiden fått mycket mer uppmärksamhet och olika varianter efterfrågas. Vilket är jättekul då det nu inte bara finns det traditionella krämen som man smörjer på.
 
Nu hockey Sverige-Italien. 
 
Harne haj 
 

SD i Umeå

Jag jobbade tyvärr. Men blir stolt över varenda kotte som pallrade sig till centrum. Ser dock på fb att några inte lyckats hålla truten vilket jag tycker kan förstöra mot demonstrationens syfte lite.
 
Våld och mordhot hör inte till den vägen tar några av SDs anhängare (syftar nu på Umeåläkaren som efter att ha ställt sig i vägen för Åkesson inte kunnat jobb eller bo kvar). Det är tragiskt att man i Sverige ska behöva vara rädd.
 
Men för övrigt go Umeå ! 
 
Ska återgå till min kaffekopp då jag aldrig varit någon som är duktig på att uttrycka min åsikt ordentligt. Slutar oftast med att jag blir irriterad och jag kan då tycka att man förlorar effekten.
 
Harne haj 

skjut mig

Hur kommer det sig att vuxna människor skriver ut deras politiska åsikt, med en frågeställning om vad folk anser om de?
 
Varför hamnar diskussionen på dagis nivå, där alla som inte håller med har förolämpat och allt blir personligt?
 
De som delar åsikt hetsar varandra att de har rätt. Övriga ska minsann motbevisas och det blir genast en fråga om "är jag en dålig människa pga min politiska åsikt?"
 
Om man vet vad man ska rösta på varför måste man då veta om alla på ens vänlista accepterar de?
 
Sista frågan: Om man inte är villig att lyssna på andra sidan, utan man direkt går in i försvarsposition "har inte jag rätt att rösta på vad jag vill?" Vad var då syftet ? 
 
Jag förstår inte poängen. Är inte själv idén att höra andras tankar kring frågan... när man ställer en fråga?
Eller är meningen bara att få rätt och få andra att tycka som en själv.
 
Där försvann 1 timmes sömn på att försöka förstå sig på folk. Käpprätt åt helvete.
 
 
Det slutar med att de som håller med om att man inte är rasist vill ha "andra sidans" politiska åsikter för att få hitta fel i deras parti. 
 
Ja justeja pepparkaks diskussionen dök upp och även n*gerbollen... igen för att de ska tydligen vara en bra icke rasistiskt argument för att rösta på SD. Som att ordet n*ger inte alls är något som har en rasistisk innebörd... geni
 
Harne haj 

påväg

till mamsen och bära möbler
 
 
 
Harne haj 
 
 

Addicted

Efter att ha använt mig av Iduns läppglans en längre tid så har jag hittat en ersättare.
 
 
Body shop har ett läppstift som jag tycker sitter väldigt bra. Som rökare (ja jag är en trotsig ungdom som fallit för grupptrycket, eller sanningen är jag är bara dum), så tycker jag att skillnaden är markant på hållbarhet av färgen.
 
Använder själv ett rött nr 101. Kostar 165 kr och är en klar favorit till sommarens bravader.
 
Harne haj 

Godmorgon

Kört ett snabbt gym pass innan jobbet. Avnjuter nu en kopp kaffe och snart blir det en sväng på balkongen. Framåt kvällen ska jag ut en sväng till mamsen och bära in hennes nya köksbord med tillbehör. Sen några omgångar med nya Nintendo. Ska bli kul att spela två players! 
 
Harne haj 
 

Stranden 2014

Att träna är väl ändå inte såå viktigt
 
Har en inre konflikt. Känner lite såhär inför att träna inför sommarkroppen.
 
Latmasken - Vem bryr sig egentligen hur man ser ut, det är ju insidan som räknas.
 
Det sunda förnuftet - Träningen är för din hälsa, för att du ska trivas i din kropp som du genom alla år haft komplex för. Glöm inte popcornpåsarna (ja plurar) du tryckte i dig i helgen. Lite träning skulle minsann göra dig gott, även dina matvanor bör du se över.
 
Latmasken - Meeeen åååh, jag åt faktiskt inte massa godis och chips. Jag var duktig. Träna kan jag göra nästa år.
 
Det sunda förnuftet - *suck* Sluta lura dig själv då åt en hel påse ostkrokar i veckan och jag vill inte ens tänka på alla pommes du lyckats trycka i dig.
 
Latmasken - Men jag vill juh spela !
 
Hahaha ja den inre konflikten beror helt enkelt på att jag skaffat Nintendo 8-bitars. Så försöker helt enkelt övertala mig själv att jag kan skippa att träna för att få spela 24/7
 
 
Som ett barn på julafton, tränade i och för sig vid 11 idag med pt:n men hade planerat att ta ett kvällspass när jag var klar med mamsens kök. Men som ni ser, det gick käpprätt åt fanders.
 
Harne haj 
 
 

Tänkvärt

 
Sammanfattar ganska fint hur världen ser ut idag. Eller till viss del. Finns faktiskt mycke gott i den också.
 
Harne haj 
 

Vilken härlig vecka det vart och kommer bli

Två av mina barndoms kompisar har flyttat/kommer flytta tillbaka till Umeå. 
 
En gammal klasskamrat fråga om sovplats till sommaren då hon tänkt komma upp till Norrland och hälsa på. Ska bli jättekul att träffa henne igen.
 
Sparat nästan hela min veckopeng (ja jag är 5 år). Fortsätter det såhär blir det att unna sig något roligt till månadens slut.  Typ färga håret orange.
 
-_-_-_
 
Sitter på nålar för snart blir det att nörda ner sig med South park The stick of truth. Läängtar tills pojken kommer! Ömmh för hans sällskap... okej vem försöker jag lura, jag vill spela ! 
 
 
Grillning med brorsan står på schemat sommaren är på ingång vill jag lova. Kubb, brännboll och massa goa vänner.
 
Creature of the night till nästa helg med fantastiskt goa Bull å Garyson.
 
 
Ska ut en sväng tilll morsan och fortsätta med skåpbygget, har för mig att golvet äntligen är på plats. Så snart dyker väl även köksön upp från ingenstans och morsan får det underbara kök hon kämpat så hårt för.
 
 
Bilden gör mig bara glad, skrattar varje gång.
 
 
Nu ska jag återgå till mitt kaffe.
 
Harne haj 
 

Bra dag

Slipper helvetes ESC..melo..skjutmig... tjaffset.
Vin och en påse popcorn med Mattias. Vi sitt och slö ser på Discovery science och har en allmänt lugn lördagkväll.
 
Kom att tänka på den här hunden av en händelse. Hänt fler än en gång att jag skrattat tills jag gråter.
 
 
 
 
 
 
 
 
Harne haj 
 

Musik

Fastnat för den här låten. 
 
http://youtu.be/7WdO9KhcUKE
 
Volbeat - Lonesome Rider ft. Sarah Blackwood
 
Harne haj 
 

Nintendo

Ett 8-bitars står just nu på önskelistan, Nintendo 64 ska också införskaffas med tiden.
 
Just nu spelar Sverige-Danmark på 4an. Bara att hålla tummar och tår helt enkelt.
 
Harne haj 
 

Mamsen

Mamsen kan verkligen konsten att säga tack.
Kom hem en timme före jobber och tänkte jag kör ut släpet till mamma behöver inte kylskåpet stå i regnet i två timmar. Slet av de blöta skyddet och med lite möda fick jag in släpet i ladugården. Skicka sms och meddela att hon inte behövde hämta släpet utanför mig.
 
Jag:
Släpet står i ladugården, blöttäcket hänger nästan på tork. Katten har fått mat, posten intagen. Snodde en popcorn påse.
 
Mamma:
10 Du skall inte stjäla :@
 
Hon har väl rätt i och för sig. Landat på jobbet nu, kaffet är klart och börjar bli lite småhungrig så dags för lunch nu. 
 
Harne haj 
 

Lill lördag

Bökat på i hemmet sen 10 tiden långkok så blir en älggryta med potatis eller ris idag. 
 
 
Tänkte ta en tjockispromenad i solen innan det är dax för middag. Men först Simpson
 
 
Harne haj 
 

psykbryt

 
Är så skadat less på att köra 80. Undra om man ska ta upp nån hobby ? Kanske börja fingervirka eller spela lite gitarr.
 
Harne haj 
 

Sista jobbdagen

Sitter nu på sista passet inför 3 dagars ledighet. Gym med gratis pt timmen på tisdag sen bila upp och hämta kylskåpet till min moder. Med en bakre förlängning på bilen (läs släp) och 22 mil framför sig lär jag få psykbryt av den låga hastighet man ska ska hålla.
 
Lite loppisrundor väl på plats ska även hinnas med bla på Slumpen. Kanske kommer hem med ett billigt köksbord ?
 
Harne haj 
 
 
 

Malin fick tips

Fick tips från anonym, angående det tidigare inlägget kring Stenkoll
 
Finns en app som heter Tink. Mer utförlig och många fler kategorier till den milda summan 0 kr.
 
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.tink.android
 
 
 
Tackar och bokar för detta fina tips.
 
Harne haj 
 

Tips

Hittat en grym app helt klart värd sina 30 kr. Det finns en gratis version som kanske funkar för vissa men efter att jag haft den i 5 min köpte jag genast den.
 
https://play.google.com/store/apps/details?id=icab.stenkoll
 
Den heter Stenkoll och underlättar oerhört om man inte är den sortens människa som sparar på kvitton, för att föra in köp i efterhand med papper och penna. Den kopplar upp sig till bankkortet och registerar köp allt eftersom banken uppdaterar kontot.
 
Ett minus är att man inte kan registrera egna inköp om man tex handlar med kontanter. Men använder man kortet är den grym.
Man kan inte heller "dela" ett inköp om man till exempel köper smink på Ica samt mat. Så vill man ha exakt dokumentation (som kan kännas extra viktigt första tiden för att se vart pengarna försvinne), kan man exempelvis då dela upp köpet och betala två gånger. Kan ses som bökigt men vill man bara veta på ett ungefär vart vilka poster som drar iväg, Ja då funkar appen utmärkt enligt mig.
 
Man kan flytta kvitton enkelt mellan de olika kategorierna, byta namn samt skapa nya som tex sparande och dylikt. Jag fick en chock bara genom att använda mig av appen en månad. Har nu genom denna käftsmäll börjat fundera över de jag köper.
 
 
Något som jag personligen tycker saknas är att man i förväg kan lägga upp en budget. För att sedan kunna se hur mycket pengar som finns kvar utifrån budgeten man lagt.
 
Ex.
2500 på mat kontot i mars månad. För varje köp som läggs under mat fliken dras de därifrån.
 
Mat 2500.
Man handlar på ica för 450
Då skulle jag önska att man såg att 2050 kr finns kvar utifrån den budget man tänka. Men det kanske bara är jag.
 
Gratis att dra ner väl inne i appen uppmanas man att uppdatera till betalversionen. Kostar som sagt 30 kr men tycker absolut att man kan testa gratisversionen för att se om det är av intresse.
 
Harne haj 
 

fint söndagsväder

Solen sitta fram på balkongen. Snart kommer de väl börja hagla igen, men varför klaga. Passar på att njuta med en kopp kaffe.
 
 
Harne haj 
 

Lördags lyx

Popcorn och två koppar te. Jobbar till 02 i natt så kan hinnan bli fler, alltså tekoppar inte popcorn.
 
Just nu Jurassic Park och soffaläge.
 
Harne haj 
 
 

Fredag

Då passar det med en pizza.
 
Harne haj 
 

Jamen så att..

då var lilla crossen iväg såld.
Fyllt 4 lådor med loppis grejer.
Lyckats hålla en strikt budget.
 
Undra just om man är miljonär innan månaden är över? 
Eller nä justeja, hålla i pengar har aldrig varit min starka sida.
 
 
 
Harne haj 
 
 

dagen idag

Druckit 7 koppar kaffe och två Volt cola (gamla Jolt) och är fortfarande seg som en sengångare och fryser som en blöt nakenkatt på Antarktis.
 
Tog med möda en tjockis promenad till stan fram och tillbaka med fin sällskap. Att vara blodgivare har sina för och nackdelar, donerade pengarna så känner mig duktig. Men gymmet blev lidande idag, så känner mig lat. Lite hat-kärlek förhållande till mig själv idag. 
 
 
Harne haj 
 

RSS 2.0